Skupina COLORADO Country Line Dance je prva country skupina v Sloveniji, ki je svojo pot začela utirati  že leta 2008. S prvimi country treningi smo začeli v Kranju, na Kokrici.

NAMEN skupine Colorado je sproščeno, zdravo in plesno aktivno preživljanje prostega časa z dodano vrednostjo na druženju in zabavi. Inštruktorji plesa skrbijo za veselo vzdušje in dobro country glasbo, ob kateri se vrtimo na vse strani neba, se smejimo in pletemo prijateljstva, ki ne ostanejo samo na plesnih urah, ampak segajo tudi širše na posebne country dogodke v osrčje narave. Ker smo mnenja, da je ples v vrsti namenjen za vse starosti, smo ustanovili skupine za otroke, mlade, aktivne zrelih let, popolne začetnike in napredne plesalce, ki že dobro poznajo  ples v vrsti.
Napredni plesalci se udeležujejo tudi country line dance tekmovanj tako doma, kot tudi zunaj naših  meja. Na evropskem tekmovanju smo osvojili  najboljša mesta. 
Delujemo z motom: »COLORADO sprošča in osvobaja vse generacije.«

Spoznajte nas na različnih lokacijah, pridružite se nam ter skupaj z nami uživajte v plesu v vrsti- country line dance.
Zunanji simboli kot so kavbojski klobuk, kavbojski škornji, kavbojke in usnjen pas z veliko ”šnolo” nas popeljejo v drug svet: »Svet pod klobukom je drugačen.«

COLORADO cowboy/ci/ke negujemo dragocene vrednote: zdravje, radost, srečo. Z dobro energijo, ki jo ustvarjamo v plesu na vse štiri strani neba  bogatimo sebe, čas doživljamo z dodano vrednostjo, začutimo brezskrbnost in svobodo. 

Izberi lokacijo. Zapleši z nami, po kavbojsko.